Automobilistika

Petrol për shumë vite në fushën e automobilistikes bashkëpunon me ndërmarrjen botërisht të njohur të naftës Chevron. Fillimi i bashkëpunimit daton në vitin 1994, kur Petrol-i zgjodhi Texaco-n e atëhershme për partnerin e tij që të prodhojnë markat e tyre të mallrave. Bashkëpunimi fillestar rreth vajrave motorike i Petrol-it u  zgjerua shpejt në produktet e tjera nga programi automobilistik.

Petrol brenda

Kështu Petrol brenda markave të veta të vajrave motorike, Petrol vaj për ndërruesit e shpejtësive dhe diferencial GL, vajrave për traktor AGROTRAK dhe lëngjeve për ftohje ANTIFRIZ ka shitur produktet origjinale Chevron Texaco Havoline - vajra për automjetet personale, Ursa - vajra për automjete komerciale, Geartex – vajra për sistemet e marshit dhe diferenciale, vajrat për traktor Textran dhe lëngjet për ftohje Havoline.

Texaco është

Texaco është një kompani udhëheqëse e naftës që prej vitesh ka futur të ashtuquajturat vajra motorike 'fuel economy' - vajra që kursejnë karburantet. Në kohën e tashme, kur ekologjia nuk është vetëm çështje prestigji, por edhe një çështje e normave dhe ligjeve, vaji i tillë i jep një kontribut të madh reduktimit të konsumit të karburantit fosil dhe në këtë mënyrë emetimit më të ulët CO2 .